Dag 3
Hier meesterCamiel weer vanuit Stockholm.
Vandaag moesten we weer vroeg uit de veren. We zijn een Pre-school gaan bezoeken en een universiteit. Een Pre-school is voor kinderen van 1 tot en met 6 jaar. Dit was een heel leuk bezoek.
We werden begroet door de directrice en werden meteen getrakteerd op een kop koffie of een kop thee. Dit werd ingeschonken door de kinderen zelf. Tijdens het drinken hebben we een optreden gekregen van een aantal leerlingen. Zij deden een heel leuk Hip/hop optreden.
Daarna mochten we zelf door de school gaan lopen en de school gaan bekijken. Het speciale was dat de school alleen deuren had om binnen te komen. Tussen alle lokalen zaten geen deuren, dit gaf een heel open gevoel en de leerlingen konden makkelijk overal komen. Ook sprak het verhaal van de directrice ons erg aan. Zij sprak met heel veel passie over haar werk. Hierdoor raakten we zelf heel erg enthousiast.
Na het hele leuke bezoek zijn we naar de universiteit gegaan. Dit is een hele grote school waar iedereen een beroep kan leren. In Zweden gaat iedereen naar de universiteit. Hier kregen we van een van de meesters van de school een les over de scholen en het onderwijssysteemin Zweden.
Nu gaan we lekker wat eten en kijken wat er allemaal te doen is in Zweden.
Meester Camiel