meestercamiel.reismee.nl

Dag 2

Vanmorgen ging om half 8 de wekker. Gelukkig hebben wij jongens niet veel tijd nodig en stonden wij als enige om 8:00 klaar om te vertrekken.
Een van de leerkrachten had zich verslapen en daarom konden we pas om half 9 vertrekken naar de Hökarärngsskolan.

We werden daar door de 2 directrices opgewacht en meteen uitgenodigd om met hun te ontbijten. Na een lekker ontbijtje met koffie hebben we een powerpoint gekregen over de school en hebben we allemaal vragen mogen stellen aan hen. Gelukkig spreken ze in Zweden heel goed Engels en hoefden we geen Zweeds te praten. Wel hebben we al een beetje Zweeds geleerd. Hur ar djet? betekent hoe gaat het.

Om 10uur mochten we naar de klas van meester Frederik. Dit waren de kinderen van 8/9 jaar. Hier mochten we in groepjes met de kinderen opdrachten doen en als afsluiting hebben de kinderen voor jullie een liedje gezongen, maar dat bewaar ik voor als ik terug ben.

's Middags mochten we op bezoek bij de oudere leerlingen van 12/13 jaar. Ook met deze leerlingen mochten we in groepjes gaan werken. Ook deze leerlingen wilden graag het liedje voor jullie zingen. Ik kan jullie wel al verklappen dat ze jullie optreden geweldig vonden.

Na het bezoek van de school zijn we naar het Vasa museum geweest. Dit is een museum waar ze een heel oud schip hebben opgeknapt van 400 jaar geleden. De foto's zeggen genoeg.

Morgen gaan we weer naar 2 scholen. Het is hier heel leuk en het weer is prachtig!

Camiel